WAT JE MOET WETEN ALS JE EEN STAARTKAP LAAT MAKEN

Welke maat
De prijzen zijn niet gebaseerd op de kapjes maar op de hoeveelheid werk die ermee gemoeid is. Een staart wordt door ons eerst uitgekamd en opgesplitst in vele dunne plukjes. Die plukjes worden allemaal zorgvuldig gewassen, ontvet en gedroogd en daarna weer samengevoegd tot een geheel. Alle korte haartjes – 15 cm of korter – die vaak bovenaan een staart zitten, komen bij dit proces te vervallen. Het kan dus zijn dat jouw staart per saldo wat dunner is als hij eenmaal in de kap zit gemonteerd.
Het kan zijn dat jouw inschatting van de gekozen maat kap niet overeenkomt met wat er daadwerkelijk in past. Geen nood, wij zorgen voor een passende kap en nemen contact met je op als dit afwijkt van je bestelling.

Wanneer afknippen
Als je weet wanneer je paard ingeslapen gaat worden, adviseer ik je om de staart af te knippen vóór het overlijden. Ten eerste omdat het emotioneel niet prettig is om een staart af te knippen van een dood paard. Ten tweede; een paard zal omvallen zodra het in coma raakt en daarbij vaak op de eigen staart belanden waardoor je er niet meer bij kan. Ten derde omdat het schoner is. Vaak valt het paard in de stal, paddock of weide en krijg je er heel veel mest en vuil in. En tot slot: als de dood is ingetreden, laat een dier alle urine lopen en dan zit de staart helemaal onder de urine. Zéér onaangenaam.
Natuurlijk krijgt niet iedereen de kans om de staart vóór het overlijden af te knippen, dus mocht je een heel erg vieze staart hebben, spoel die dan tenminste héél goed uit onder de (liefst warme) kraan en laat hem volledig drogen.

Hoe lever je de staart aan
Bind de haren netjes vast met een elastiek. Liever niet met tape (wat een dierenarts vaak doet) want daar blijven veel haren aan vast plakken die niet meer goed los te krijgen zijn.
Mocht je een erg vieze staart aanleveren dan kan het zijn dat wij een meerprijs vragen voor de reiniging, hierover nemen we altijd vooraf contact met je op.

Levertijd en verzendkosten
Gemiddelde levertijd is 2 tot 3 weken vanaf de datum dat de staart bij ons binnen is.
De verzendkosten bedragen € 6,95 voor Nederland en € 10,50 voor België

 Terug naar het overzicht